Servis

Naše dugogodišnje iskustvo u servisiranju svih vrsta i brandova bicikala, garancija je najbolje usluge servisiranja Vašeg bicikla.
Sve vrste popravaka i servisa vršimo kvalitetno !

Svaki dio bicikle zahtjeva određenu pažnju i servis, stoga kako bismo Vam objasnili na što zapravo mislimo, klikom na nazive otvara se prozor sa informacijama servisiranja i održavanja te link na našu trgovinu.Sjedalo

Nakon kočnica najvažniji dio bicikle. Bez pravilno odabranog oblika sjedala i najkraće vožnje mogu biti živa muka. Periodično provjeriti zategnutost kako ne bi došlo do iskrivljenja railova i oštećenja nazubljenja same cijevi sjedala

Pogledaj proizvode

Cijev sjedala

Najvažnije prilikom odabira cijevi sjedala je njena dužina, bolje je kupiti dužu od potrebne nego zbog prekratke slomiti okvir bicikla. Dimenzije cijevi definirane su promjerom (u desetinku mm), dužinom (standardi 350 i 400 mm) te offsetom (pomakom sjedala u odnosu na simetralu cijevi). Bitno je redovito ju izvlačiti i podmazivati kako ne bi „zapekla“.

Pogledaj proizvode

Stražnji amortizer

Dio koji osigurava idealno upijanje neravnina u kombinaciji s prijenosom snage samog pedaliranja . Potrebno ga je periodično dopumpavati (ako je zračni) te redovno servisirati zbog visokih tlakova unutar komora.

Pogledaj proizvode

Vanjska guma

Nije potrebno previše riječi o njezinom održavanju. Ne prestara, ne potrošena, bez raspuklina i sa što više originalnog profila je idealna vanjska guma. A kakva šara, širina, boja…prepuštamo vlasniku bicikle.

Pogledaj proizvode

Žbica

Iznimno važan dio bicikle. O njoj ovisi čvrstoća i krutoća kotača, a samim tim i kontrola bicikle. Potrebno ih je redovito kontrolirati i centrirati.

Pogledaj proizvode

Lanac

Glavni prijenos bicikla. Ovisno o broju lančanika na zadnjem kotaču (i vrsti vožnje vlasnika) potrebno ga je periodično mijenjati zbog produljivanja, a kako ne bi stradali sami lančanici. I naravno, redovito ga čistiti i podmazivati.

Pogledaj proizvode

Stražnji lančanik

Kazeta, kranc…ovisno o broju brzina i kategoriji bicikle. Danas postoje do max 12 lančanika. Održavanje je isto kao i za lanac – čišćenje i podmazivanje.

Pogledaj proizvode

Sajle i bužiri

Osiguravaju glatko kretanje sajle koja pokreće mjenjač ili kočnice. Bužire je redovito potrebno pregledavati zbog eventualnih pukotina, a sajle i periodično mijenjati zbog oksidacije ili korozije koja im ometa glatko kretanje kroz bužire.

Pogledaj proizvode

Drop-put

Nosač mjenjača, hanger, uho… Dio okvira (ne mjenjača kao što puno ljudi misli), koji predstavlja vezu između mjenjača i okvira,a najčešće se radi od mekanog aluminija koji u slučaju oštećenja puca i time spašava glavni okvir bicikla i sam mjenjač sprječavajući veću štetu. Potrebno ga je redovno provjeravati da li je iskrivljen i definitivni savjet (naročito za MTB vozače), imati jedan rezervni u torbici ili ruksaku.

Pogledaj proizvode

Prednji mjenjač

Dio koji osigurava precizno prebacivanje lanca na prednjim lančanicima. Ne zahtijeva neki periodični servis osim normalnog čišćenja i podmazivanja. S godinama, zna dobiti zračnost u svojim spojevima i zglobovima pa ga je onda dobro zamijeniti.

Pogledaj proizvode

Prednji lančanik

Razlikuju se prema namjeni, broju zuba, broju vijaka kojima su učvršćeni na zvijezdu, BCD promjeru (bolt circle diameter). Periodično čišćenje i vizualni pregled samih zuba nisu naodmet.

Pogledaj proizvode

Pogon

Glavni pogonski dio. Razlikuje se ovisno o namjeni same bicikle, a i onda je tu cijela „gamma“ ponuda. Najvažniji dio pogona je sama osovina unutar okvira bicikla (BB- bottom bracket) koja je nekada bila samostalna, a danas je uglavnom dio samog lančanika pogona ili poluge pogona, a mijenjaju se samo ležajevi s odgovarajućim čašicama. Održavanje obuhvaća periodično rastavljanje i podmazivanje.

Pogledaj proizvode

Stražnji mjenjač

Glavni dio samog prebacivanja brzina. Važno je znati koji mjenjač odgovara Vašim potrebama te njihove kompatibilnost. Servis mjenjača obuhvaća čišćenje i podmazivanje, a kod mjenjača s kvačilom (clutch) i podešavanje njegove tvrdoće.

Pogledaj proizvode

Grip

Rukohvat. Spoj vozača i bicikla, mjesto kontrole SVEGA. Važno je da je odabran po osobnom nahođenju, odgovarajućeg oblika, materijala, tvrdoće, boje… Odvratan, stari, ljepljiv grip Vas lako može odvratiti od same vožnje pa zato…MIJENJAJ !

Pogledaj proizvode

Ručica mjenjača

Dio kojim se upravlja samim mjenjačima. Uglavnom ne zahtijeva održavanje, ali malo čišćenja dobro dođe!

Pogledaj proizvode

Ručica kočnice

Kontrola je glavna riječ. Dobra kočnica glavu čuva. Po mnogima najvažniji dio bicikle! Canti, V-brake, disk, hidraulika, mehanika, doboš…ne bitno! Bitno da je dobro podešena i da funkcionira.

Pogledaj proizvode

Upravljač

Sama riječ govori o namjeni. Kakav? Totalno individualno! Uži, širi, niži, viši, standard, compact… samo da odgovara i da se vozi…

Pogledaj proizvode

Lula upravljača

Spoj vilice i upravljača. Vrlo važan dio koji je potrebno pomno odabrati (visinu, duzinu, kut) jer određuje „udobnost“ položaja na biciklu.

Pogledaj proizvode

Blokada vilice (lockout)

Služi za anuliranje same suspenzije, da li potpuno ili parcijalno, ovisi o proizvođaču, a može biti na samoj vilici (Turn Key) ili na volanu (remote) spojen sajlom s vilicom. Bitno je kontrolirati stanje njegovih elemenata.

Pogledaj proizvode

Prednji amortizer

Vilica, jedan od najkompleksnijih dijelova same bicikle. Može biti od najjednostavnijih mehaničkih bez ikakve regulacije do najkompliciranijih sistema ulje-zrak (a od nedavno i elektronike) čiji uglađeni rad osiguravaju svladavanje prepreka u kombinaciji s kontrolom i prijenosom snage. Automatski i najzahtjevniji dio za servis pa zbog toga taj dio mi u GIRO-u prepuštamo stručnjacima i ne prčkamo (kao neki drugi).

Pogledaj proizvode

Disk kočnica

Disk kočnica ili obična kočnica – sve rečeno u poglavlju ručica kočnice! Redovna kontrola i zamjena kočionih obloga, disk pločica glavu čuva !

Pogledaj proizvode

Rotor za disk kočnicu

Kao kod starih kočnica obruč, danas je rotor kočiona površina. Njegova pohabanost, iskrivljenost i čistoća utječu na performanse kočenja i zato je redovna kontrola pod OBAVEZNO!!

Pogledaj proizvode

Glavčina

Dio oko kojeg se okreće kotač. Okreće! Znači ima ležaj! Znači treba ga kontrolirati, servisirati, podmazivati, mijenjati…!

Pogledaj proizvode

Quick release

Quick release ili stezač, danas (još uvijek) najčešći spoj kotača i okvira iako se još uvijek nalaze i bicikli s maticama na osovinama kao i sve više različite vrste fiksnih stezača. Njegova kvaliteta i ispravnost osiguravaju dobar spoj kotača i okvira…ispadanje kotača u vožnji..uh..boli!

Pogledaj proizvode

Zračnica

Različite vrste, dimenzije, debljine stijenke, teže, lakše, probušive, samokrpajuće…hrpa vrsti pa samo izvolite…

Pogledaj proizvode

Pedala

Kontakt noge i pogona – obične, flat, SPD, kombo…..ne bitno – ovisno o sklonostima i predrasudama. Važno je da se vrte kako treba pa zato ako se mogu servisirati to redovno činiti.

Pogledaj proizvode

Tubeless

Sistem gume bez zračnice (kao kod automobila). Tri glavne vrste: original – kod kojeg je kotač ili obruč pravi tubeless, tubeless kit – sistem s nekakvim kitom ovisno o obruču i „ghetto“ – sistem pomoću obične zračnice. Svi sistemi (da bi bili sigurni) zahtijevaju Tubeless gume i neku vrstu mlijeka unutar gume.

Pogledaj proizvode

Cjenik usluga servisa

 • Promjena rame/okvira bicikle3
 • Nulti servis nove bicikle1
 • Popravak/promjena osovine pogona1
 • Popravak/promjena prednje vilice1
 • Promjena ležaja pogona1
 • Promjena ležaja vilice1
 • Promjena obruča kotača1
 • Promjena glavčine kotača1
 • Centriranje kotača1/3
 • Popravak/promjena osovine kotača1/3
 • Podešavanje kočnica1/3
 • Podešavanje mjenjača1/3
 • Promjena sajle kočnice1/3
 • Promjena sajle mjenjača1/3
 • Promjena ručica kočnice1/3
 • Promjena ručica mjenjača1/3
 • Promjena kočionih obloga1/3
 • Promjena mjenjača1/3
 • Promjena volana/upravljača1/2
 • Promjena trake volana/sportska bicikla1/3
 • Promjena lule volana – obična1/3
 • Promjena lule volana – Ahead™ system1/4
 • Promjena cijevi sjedala1/6
 • Promjena sjedala1/6
 • Promjena vanjske gume1/6
 • Promjena zračnice1/6
 • Promjena zračnice kit eBike1/2
 • Promjena lanca1/6
 • Skidanje zupčanika pogona1/6
 • Skidanje zupčanika zadnjeg kotača1/6
 • Montaža brzinomjera1/6
 • Montaža rogova volana1/6

Cijena radnog sata je 150,00 kn (s PDV-om).
Cjenik se primjenjuje od 01.01.2017.